Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Fazant met paddestoelensaus


  • Ingredienten:
1 panklare fazant van ongeveer 800 gram, zout, ? bosje peterselie, 1 kleine ui, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel olie, ? theelepel milde mosterd, ? theelepel zwarte peper, 100 gram ontbijtspek in plakken.

Voor de saus:
50 gram gedroogd eekhoorntjesbrood, 1 kleine ui, ? bosje peterselie, 100 gram kleine champignons, 1 tomaat, 3-4 eetlepels bouillon, ? theelepel zout, 1 mespuntje peper, 1/8 liter room.
  • Beschrijving:
De fazant onder de koude kraan goed wassen en afdrogen met keukenpapier. Van binnen bestrooien met zout. De peterselie en de ui fijnhakken en met de paprikapoeder, olie, mosterd en zwarte peper mengen. De fazant met deze pasta insmeren. De plakjes ontbijtspek op de fazant leggen en met keukengaren vastbinden. De fazant in een voorverwarmde oven (230? C) in 30 tot 40 minuten rose braden. Na 25 minuten het spek verwijderen.

Voor de saus het eekhoorntjesbrood 30 minuten in koud water weken en vervolgens in een zeef laten uitlekken. De ui en peterselie hakken en in hete olie glazig laten worden. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden, samen met het eekhoorntjesbrood bij de ui voegen. Het geheel op een matig vuur 10 minuten laten smoren. De tomaat ontvellen, het vruchtvlees in blokjes snijden en toevoegen. De bouillon eveneens bij de paddestoelen gieten en het geheel aan de kook brengen. De saus op smaak brengen met zout en peper en tot slot de room door de saus roeren. De fazant halveren en met de saus serveren.

Reacties op Fazant met paddestoelensaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: