Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Gevulde stoofpeertjes met roomkaasbitterkoekjes e


  • Ingredienten:
6 stoofpeertjes, 2 kanneelstokjes, 6 el suiker, 1 dl bessensap, 6 biterkoekjes, 1 borrelglaasje amaretto, 125 gram roomkaas, 50 graam geroosterde amandelen.
  • Beschrijving:
Schil de peren en snijd deze doormidden, Die de halve peren in een pan met de kaneelstokjes, de suiker, het bessensap en zoveel water dat ze net onderstaan. Laat ze op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 1 ? uur gaar stoven, Neem de peertjes uit de pan en laat ze iets afkoelen. Verwijder de klokhuizen royaal met een appelboortje, zodat de peertje gevuld kunnen worden. Laat intussen het stoofvocht inkoken tot het stroperig begint te worden een verwijder de kaneelstokjes.
Week terwijl de peren stoven, de bitterkoekjes in de likeur. Meng de zachte bitterkoekjes door de roomkaas. Rooster de geschaafde amandelen lichtbruin in een droge koekenpan en laat ze op een bord afkoelen.

Vul de peren met een lepel of een spuitzak met een grof gekarteld spuitmondje met het roomkaasmengsel. Verdeel het ingekookte stoofvocht over de bordjes en leg op ieder bordje drie halve gevulde peertjes, Bestrooi ze met de geschaafde amandelen.

Reacties op Gevulde stoofpeertjes met roomkaasbitterkoekjes e

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: