Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Chocoladebrulee


  • Ingredienten:
? vanillestokje, 45 ml slagroom, 100 ml volle melk, 3 eieren, 45 g pure chocolade, 50 g rietsuiker, 1 banaan, 2 bolletjes vanille ijs
  • Beschrijving:
Halveer het vanillestokje in de lengte. Splits de eieren boven 2 kommen, de eiwitten worden niet gebruikt. Schraap de chocolade met een scherp mes zodat je schilfers krijgt.
Verwarm de oven voor op de grillstand.
Pel en snij de banaan in plakjes.Breng de slagroom met de melk en de vanille aan de kook en haal de pan van het vuur. Zet een pan water op voor een au bain marie bad. Voeg het melkmengsel geleidelijk en al roerend aan het eidooiermengssel toe. Verhit dit mengsel al kloppend au bain marie totdat het gaat binden. Haal de kom uit het water en roer de chocola erdoor. Verdeel het mengsel en laat het opstijven in de koelkast, ca. 1 uur.
Verdeel de banaan over de creme en bestrooi met rietsuiker. Plaats de schaaltjes ca. 2 min. net onder de grill zodat de suiker caramelliseerd.

Reacties op Chocoladebrulee

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: