Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Ricottacreme met stoofpeertjes


  • Ingredienten:
Ricottacreme: 150 g ricottakaas, 1 zakje vanille suiker, suiker en pijnboompitten geroosterd

Stoofpeertjes: 8 kleine stoofpeertjes geschild, 150 liter medium dry sherry of droge madeira, 2 el suiker, 1/2 sinaasappel schoongeboend, 50 gram rozijnen gewassen.
  • Beschrijving:
Peren in een pan doen sherry opschenken en suiker erover strooien. Sinaasappelschil geraspt en sinasappelsap toevoegen. Peertjes aan de kook brengen en met deksel op de pan ongeveer 45 minuten zachtjes koken. Dan rozijnen toevoegen en og 15 minuten zachtjes koken.

Vanille suiker en wat suiker door ricotta roeren, eventueel nog wat sinasappelsap.Op een bordje peertjes doen en daar naast ricottacreme. Pijnboompitten over creme strooien.

Reacties op Ricottacreme met stoofpeertjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: