Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Chocolade mascarpone brulee


  • Ingredienten:
-500 g mascarpone
-175 g suiker
-6 eierdooiers
-50 g bittere chocolade
-poedersuiker om te bestrooien
  • Beschrijving:
-voorverwarm de oven op 140?C
-klop de mascarpone met 2/3 van de suiker en de eierdooiers licht dooreen en giet dit mengsel door een zeef-verdeel de massa over 4 soufflebakjes en zet deze op een laagje keukenpapier in een ovenschaal of braadslee (door het papier wordt het mengsel op de bodem niet te heet!)
-giet kokend water in de ovenschaal tot halverwege de zijkanten van de schaaltjes en schuif in de oven voor circa 30 min, of tot net wanneer de puddinkjes net stevig genoeg zijn
-haal uit de oven en laat e souffleschaaltjes afkoelen en zet in de koelkast
-smelt de chocolade en verdeel die gelijkmatig over de puddinkjes
-zet de schaaltjes terug in de koelkast voor 15 min en bestrooi daarna met wat poedersuiker
-zet de schaaltjes dan onder een erg hete ovengrill, tot de suiker gekleurd is en borrelt
-laat afkoelen

Reacties op Chocolade mascarpone brulee

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: