Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Abrikozenbrulee


  • Ingredienten:
125 ongezwavelde gedroogde abrikozen
1,5 dl sinaasappelsap
4 eierdooiers
2 el poedersuiker
1,5 dl yoghurt
1,5 dl room
1 tl vanillesuiker
90 g rietsuiker
  • Beschrijving:
Giet het sinaasappelsap in een kom en laat de abrikozen er minstens 1 uur in weken.Breng sap en abrikozen dan langzaam in een kleine pan aan de kook en laat ze 20 minuten pruttelen.
Pureer ze met de staafmixer of in een keukenmachine; of hak ze heel fijn en zeef ze.
Klop de eierdooiers en de suiker schuimig.
Doe de yoghurt in een kleine pan, voeg de room en de vanillesuiker toe en breng het mengsel op laag vuur aan de kook.
Giet het yoghurtmengsel al roerende bij de eireren.
Zet de schaal boven een pan met kokend water.
Blijf roeren tot de custard indikt.
Verdeel het abrikozenmengsel over 6 schaaltjes en giet de custard erbij.
Laat de desserts wat afkoelen en zet ze minstens 1 uur in de koelkast.
Strooi de rietsuiker over de custartd en zet de desserts onder een voorverwarmde grill tot de suiker smelt.
Laat ze afkoelen.
Tik voordat je de brulees serveert met de bolle kant van een lepel op de karamellaag zodat hij breekt.

Reacties op Abrikozenbrulee

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: