Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Eenvoudige sachertorte


  • Ingredienten:
150 gr. bittere chocolade - 1 eetlepel water of rum - 6 eieren - 150 gr. boter - 150 gr. poedersuiker - 140 gr. bloem .Abrikozenjam of slagroom om er tussen te smeren.

Voor het glazuur is nodig: 100 gr. gezeefde poedersuiker; 1 eetlepel cacao en het eiwit van 1 ei.
  • Beschrijving:
Smelt de chocolade met 1 eetlepel water of rum. Splits de eieren. Roer de boter met 120 gram van de suiker romig. Voeg geleidelijk de eierdooiers toe, daarna de wat afgekoelde chocolade. Klop de eiwitten met de resterende suiker stijf, vermeng ze luchtig met de chocoladeboter en voeg dan langzaam de bloem toe. Meng alles nog eens luchtig dooreen. Doe het deeg in een beboterde en met bloem bestoven springvorm en bak de taart in een matig hete (175 gr.C) oven in ongeveer 60 min. gaar. Laat de taart afkoelen. Snijd hem in 2 lagen door, smeer er een laag abrikozenjam of slagroom tussen.Maak van 100 gr. poedersuiker een chocoladeglazuur (recept volgt onderaan) en bedek hiermee de taart aan de bovenzijde en aan de zijkanten.
CHOCOLADEGLAZUUR: 100 gr. gezeefde poedersuiker met 1 eetlepel cacao vermengen en met het eiwit van 1 ei tot een dik papje aanmengen. Met een NATGEMAAKT mes over de taart uitstrijken.!

Reacties op Eenvoudige sachertorte

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: