Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Abrikozen paashaas


  • Ingredienten:
180 g boter of margarine
80 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
geraspte citroenschil
2 eieren (middel)
225 g bloem
? afgestreken theelepel Dr. Oetker Backin Baking Powder

Garnering:
1 blik halve abrikozen (uitgelekt gewicht 240 g)
250 ml abrikozensap uit het blik eventueel aangevuld met water
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder
2 eetlepels suiker
400 ml koude slagroom
250 g mascarpone
50 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
3 eetlepels citroensap
  • Beschrijving:
Op een stuk bakpapier (40x30 cm) een hazenkop (ongeveer 38 cm lang en 23 cm breed) uittekenen en uitknippen en deze vorm op het bakblik leggen. Verwarm de oven voor. Elektrische oven: 180 ?C (voorverwarmd)
Heteluchtoven: 160 ?C (voorverwarmd)
Gasoven: stand 2 - 3 (voorverwarmd)
Baktijd: ca 25 minutenVoor het deeg de boter of margarine in een beslagkom met een mixer met gardes romig kloppen. Voeg suiker, vanillesuiker en citroenschil toe aan de boter en mix het tot een gebonden massa. Voeg de eieren een voor een toe en mix elk ei ? minuut op de hoogste stand.

De bloem en de Backin met elkaar vermengen, zeven en in twee porties verdelen, de porties na elkaar kort op de middelste stand door het mengsel mixen. Het deeg met een nat gemaakt mes gelijkmatig ongeveer 1 cm dik (ook de lange oren) over de sjabloon bestrijken en de randen gladder maken. Het bakblik in de oven schuiven.

Na het bakken, de paashaas met het bakpapier van het bakblik schuiven en op een rooster laten afkoelen. De paashaas op een taartschaal leggen.

Voor de garnering, de abrikozen in een zeef laten uitlekken, het sap opvangen in een maatbeker en tot 250 ml aanvullen met water. Drie halve abrikozen bewaren voor het garneren, overige abrikozen fijn snijden. Taartina volgens de algemene bereidingswijze bereiden, alleen met suiker en afgemeten abrikozensap bereiden. De abrikozenblokjes vermengen met het taartina-mengsel, het geheel laten afkoelen. De vruchtenmassa over de paashaas verdelen en ongeveer 1 cm van de rand vrij laten. De garnering laten afkoelen.

De slagroom stijfkloppen. Mascarpone met suiker, vanillesuiker en citroensap met een mixer met gardes mixen en de slagroom door het mengsel mengen. De mascarpone-slagroom op de vruchtengarnering verdelen en met de bolle kant van een theelepel golfvormige punten maken. Twee van de overige halve abrikozen gebruiken voor de ogen. Uit de derde halve abrikoos een driehoek snijden en die voor de neus gebruiken. En de rest van de halve abrikoos in zeer fijne reepjes snijden om snorharen te maken op het gezicht van de paashaas. De paashaas tot het serveren in de koelkast leggen.

Reacties op Abrikozen paashaas

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: