Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Britse creme brulee


  • Ingredienten:
10 sneden witbrood
100 g boter (kamertemperatuur)
snufje versgeraspte nootmuskaat
60 gr. sultanarozijnen
8 eidooiers
125 gr. tafelsuiker
1/2 theelepel vanille-essence
21/2 dl slagroom
33/4 dl volle melk
90 gr. tafelsuiker (afwerking)
  • Beschrijving:
Besmeer het brood dun met de boter. Snij de korsten eraf en snijd elke snee in 4 driehoeken.
Vet 6 eenpersoonsovenschaaltjes in.
Leg in elk schaaltje een laag brooddriehoekjes.
Licht bestrooien met nootmuskaat en de rozijn erover verdelen.
Schik de overgebleven driehoekjes iets overlappend over de eerste laag.
Zet de schaaltjes in twee braadpannen.

Meng de eierdooiers, de suiker en de vanille-essence.
Giet de slagroom en de melk in een steelpan en breng het aan de kook.
Klop geleidelijk het eierdooiermengsel erdoor en zeef dit boven de met brood beklede schaaltjes .
10 minuten wegzetten (brood kan dan de custard opnemen)

Giet zoveel mogelijk water in de braadpannen(schaaltjes horen voor de helft onder te staan). En dek de schaltjes los af met alu folie.

Bak de custad in 20-25 min in een op 180c voorverwarmde oven stevig (in het midden is het nog zacht)

Neem de schaaltjes uit de braadpan en verwijder de folie.
Strooi de resterende suiker over de brulees en karameliseer die met een brander of onder een hete grill.

Reacties op Britse creme brulee

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: