Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Chocoladebrulee met banaan en vanilleijs


  • Ingredienten:
1/2 vanillestokje
45 ml slagroom
100 ml volle melk
3 eieren
45 gram pure chocolade
50 gram rietsuiker
1 banaan
2 bolletjes vanille ijs
  • Beschrijving:
Halveer het vanillestokje in de lengte. Breng de slagroom met de melk en de vanille aan de kook. Haal de pan van het vuur. Breng een pan met water aan de kook. Splits de eieren boven 2 kommen, de eiwitten worden niet gebruikt. Schraap de chocolade met een scherp mes, zodat er schilvers ontstaan. Voeg 20 gram rietsuiker bij de eierdooiers in de kom en mix dit tot een romig mengsel. Schraap boven de melk het merg uit het vanillestokje. Voeg het melkmengsel al roerend geleidelijk toe aan het eidooiermengsel. Verhit het melkmengsel al kloppend "au bain marie", totdat het gaat binden. Haal de kom uit het water en roer de chocolade erdoor. Verdeel het mengsel over de schaaltjes en laat deze creme in de koelkast circa 1 uur opstijven.Verwarm de oven voor op de grillstand. Pel de bananen, snij deze in plakjes en verdeel ze over de creme. Bestrooi de bananen met de rest van de rietsuiker. Plaats de schaaltjes circa 2 minuten vlak onder de grill, zodat de suiker karameliseert.

Reacties op Chocoladebrulee met banaan en vanilleijs

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: