Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Bonte paaskransjes


  • Ingredienten:
Ingredienten voor 6 kransjes:
Voor het deeg:
300 g bloem
3 theelepels bakpoeder Bakpoeder
80 g suiker
1 zakje Vanillesuiker
Geraspte schil van een halve sinaasappel
125 g magere platte kaas 1 eiwit (medium)
80 ml melk 80 ml zonnebloemolie
Voor de garnering:
1 eigeel 1 eetlepel melk
100 g amandelschaafsel, kandij of gehakte pistachenootjes 6 eieren en
verf om de eieren te kleuren.
  • Beschrijving:
Baktijd en oventemperatuur:
Elektrische oven: 200 ?C (voorverwarmd)
Hetelucht oven: 180 ?C (voorverwarmd)
Gasoven: stand 3-4 (voorverwarmd)
Baktijd: ongeveer 20 minuten.Verwarm de oven voor en vet de bakvorm in of beleg deze met bakpapier. Maak van keukenrol een ei en wikkel deze in aluminiumfolie.Zeef bloem en Bakpoeder in een beslagkom. Voeg suiker, vanillesuiker, sinaasappelrasp, platte kaas, eiwit melk en zonnebloemolie toe en mix het met de mixer met deeghaken eerst op de laagste stand en daarna op de hoogste stand tot een glad deeg. (Niet te lang kneden want dan blijft het deeg kleven.) Bestrooi het werkblad met bloem en verdeel het deeg in zes gelijke stukken. Deel elk stuk in drie en maak hiervan op een licht met meel bestrooid werkvlak drie rollen van ongeveer 30 cm. Druk de rollen bovenaan samen en vlecht de rollen. Druk de rollen onderaan samen en vorm een krans op de bakplaat. Doe hetzelfde met de overige vijf stukken. Leg in het midden van elke krans een aluminiumfolie - ei.
Meng voor de garnering de melk en het eigeel. Bestrijk hiermee de krans en bestrooi deze naar believen met kandijsuiker, amandelschaafsel of pistachenootjes. Schuif het bakblik iets ander het midden in de oven en bak het in circa twintig minuten gaar en goudbruin. Haal na het bakken meteen de aluminiumeieren van de kransen en laat de kransen afkoelen op een rooster.

Reacties op Bonte paaskransjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: