Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Gevulde stoofpeertjes


  • Ingredienten:
6 stoofperen
1 kaneelstokje
4 eetl suiker
1 dl bessensap
6 bittekoekjes
l borrelglaasje Amaretto
l25gr verse roomkaas
1 zakje geschaafde amandelen
  • Beschrijving:
chil de peren en snijd ze doormidden. Doe de halve peren in een pan met het

kaneelstokje, de suiker, het bessesap en zoveel water dat ze net onderstaan. Laat

ze op laag vuur met deksel op de pan in circa 1 1/2 uur gaar stoven. Neem de

peertjes uit de pan en laat ze iets afkoelen. Verwijder de klokhuizen royaal met

een appelboortje, zodat de peerjes gevuld uannen worden.
Laat intussen het stoofvocht inkoken tot het stroperig begint te worden en

verwijder het kaneelstokje. Week, terwijl de peren stoven, de bitterkoekjes in de

likeur. Meng de zachte bitterkoekjes door de roomkaas. Rooster de geschaafde

amandelen lichtbruin in een droge koekepan en laat ze op een bord afkoelen.

Afwerken: Vulde peren meteen lepel of met een spuitzak met een grof gekarteld

spuitmondje met het roomkaasmengsel. Verdeel het ingekookte stoofvocht over de

bordjes en leg op ieder bordje 3 halve gevulde peertjes. Bestrooi ze met de

geschaafde amandelen

Reacties op Gevulde stoofpeertjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: