Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Eendenborstfilet met stoofperensaus


  • Ingredienten:
1 flinke eendenborstfilet,
0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht,
zout,
peper.
  • Beschrijving:
Haal het kookvocht van de stoofperen uit de vriezer (als je het hebt ingevroren). Prik de velkant van de eendenborstfilet flink in met een vork en bestrooi beide kanten met (gemalen zee-)zout en versgemalen peper. Verwarm een koekenpan op het vuur en leg de filet er met de velkant in. Draai de filet na ongeveer een minuut om en schroei de andere kant vrij snel dicht. Leg hem vervolgens weer op z'n vel in de pan en zet het vuur even iets lager. Je wilt namelijk dat er vet vrijkomt, maar niet dat het vel te donker wordt (goudbruin is het gewenste resultaat). 'Beweeg' de filet regelmatig door de pan heen. Als er wat vet in de pan zit, zet je het vuur weer iets hoger en draai je 'm om.
Braad deze kant niet te lang, want het is de bedoeling dat het vlees vanbinnen zacht en rood (of rozerood) blijft. Als de velkant mooi goudbruin is, leg je de filet nog heel even met de andere kant in de pan (voor de warmte) en vervolgens leg je het even in aluminiumfolie weg).
Roer met een vork de 'aanbaksels' los en voeg dan het kookvocht van de stoofperen toe. Als het iets te dik is, kun je er wat water of wijn (of port) bij doen. Laat dit inkoken tot het de gewenste dikte heeft.
Snijd ondertussen de eendenborstfilet in plakken. Schep wat van de saus op de borden en leg daar de plakken eendenborstfilet op.

Reacties op Eendenborstfilet met stoofperensaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: