Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Kabeljauw met een sneeuwlaagje van creme


  • Ingredienten:
800 gr kabeljauwhaasjes (of filets)
250 ml creme fraiche
2 citroenen
verse kruiden, zoals: peterselie ? salie ? oregano ? tijm ? evt. rozemarijn
1-2 tenen knoflook
100 ml olijfolie
20 g roomboter
versgemalen peper en (zee)zout, naar smaak
  • Beschrijving:
1e fase::
Alle verse kruiden in een kopje doen en grof knippen. De helft van de kruiden overdoen in een kom, rest afgedekt wegzetten.
Kabeljauw afspoelen en droogdeppen, citroenen schoonboenen. Met een zester de schil van een citroen afhalen, citroen uitpersen. Zest, citroensap en olijfolie toevoegen aan het kruidenmengsel, knoflook erboven uitpersen en alles goed door elkaar mengen.
Tweede citroen in plakken snijden en op de bodem van de ovenschaal leggen, met hier en daar een flinter roomboter ertussen.
Kabeljauw erop leggen en met een scherp mes op een afstand van 5 cm diep insnijden, in de breedte richting.
Hou de inkepingen open en druk het kruidenmengsel met een lepeltje er in. Als het goed is heb je nu een olie en citroensap mengsel over ? bestrijk daarmee de vis en zet het enkele uren koud weg.2e fase:
Haal de vis, kruiden en creme fraiche uit de koelkast, en verwarm de over voor op 180 C.
Knip de resterende kruiden fijner (of pureer ze met een staafmixer), en meng ze met een vork door de creme fraiche. Voeg naar smaak nog wat versgemalen peper en (zee)zout toe.
Bestrijk hiermee de kabeljauwhaasjes en laat ze in ongeveer 18 minuten gaar worden in de oven.

Reacties op Kabeljauw met een sneeuwlaagje van creme

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: