Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Fazant gebraden


  • Ingredienten:
2 fazante-hennen*
zout, versgemalen peper
4 teentjes knoflook, geplet
1 takje tijm
2 eetlepels olie
1 eetlepel boter
80 gr sjalotten, fijngesneden
100 gr champignons, in vieren
40 gr ontbijtspek, in blokjes
2 dl kippenbouillon
300 gr bloem
suiker

* De vrouwtjes-fazant (hen) is wat bleker van kleur dan de mannetjes-fazant (haan) en heeft meestal zachter vlees.

Variaties op saus
Roer een scheutje zuiver ongezoet druivensap en een scheutje olijfolie door de saus.
Of pureer 2 kippenlevertjes met gelijke hoeveelheid boter en bind de saus ermee.
  • Beschrijving:
Fazanten van binnen en buiten met zout en peper inwrijven, knoflook en tijm in holte stoppen. Fazanten in koekenpan in olie en boter rondom goudgeel bakken, daarbij beide poten 5 minuten bakken.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Fazanten met borst naar boven in ovenvaste (gietijzeren) braadpan leggen.
Sjalotten, champignons en spek naast fazanten leggen. Bouillon erover schenken en aan de kook brengen.
Bloem en snufje suiker mengen, zoveel water erdoor kneden tot een soepel deeg ontstaat. Deeg tot slang (4 cm doorsnede) uitrollen. Op rand van pan leggen en pan met deksel afsluiten.
Fazant in oven ± 18 minuten braden. In dichte pan ± 10 minuten laten rusten.
Deegrand loshakken.
Borsten en poten van fazanten lossnijden.
Braadvocht zeven, goed uitdrukken.
Fazantdelen in braadpan terug leggen, braadvocht erover schenken.
Serveren met gebakken peertjes en gevulde gedroogde pruimen.

Reacties op Fazant gebraden

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: