Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Fazant georgisch


  • Ingredienten:
1 fazant
1 plakje vers vet spek
60 g walnoten
750 g druiven zonder pit
3 sinaasappels
zout
peper
40 g boter
1 dl madera of sherry
1.5 dl sterke groene thee
nootmuskaat
  • Beschrijving:
Laat de fazant opbinden met een plakje vers vet spek om de borst te beschermen.
Doe 60 g walnoten in een kom, overgiet met kokend water, spoel na 2 minuten af met koud water en verwijder de velletjes.
Pers 750 g ontpitte druiven in de sapcentrifuge. Pers 3 sinaasappels uit.
Wrijf de fazant in met zout en peper, leg op z'n rug in een braadslee en strooi de noten erom. Verdeel 40 g boter over de borst. Giet er het sap, 1 dl Madera of sherry en 1½ dl sterke groene thee bij, dek af met alufolie en braad ±1 uur op 175° in de oven.
Giet het vocht in een sauspan. Zet de fazant ongedekt nog 10 minuten in de oven. Kook het braadvocht in tot sausdikte en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Reacties op Fazant georgisch

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: