Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Chinees hapje van eendenborstfilet met mandarijnju


  • Ingredienten:
200 gram eendenborstfilet - 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder - 4 mandarijnen zonder pit - 1 theelepel lichte sojasaus - 8 plukjes waterkers
  • Beschrijving:
Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in de velzijde van de eendenborstfilet. Bestrooi de vleeszijde met vijfkruidenpoeder, zout en peper. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Pers 2 mandarijntjes uit. Pel de andere 2 mandarijntjes en snijd met een scherp mes de partjes tussen de vliesjes uit.Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur en bak de filet op de velzijde 5 minuten, zodat het vet smelt. Draai de filet om en bak het nog 4 minuten tot het vlees rose is. Leg de filet onder alu-folie op de snijplank en laat het 4 minuten rusten. Giet het bakvet af, zet de koekenpan terug op het vuur en schenk het mandarijnsap en sojasaus erin. Roer het aanbaksel op hoog vuur los. Leg amuselepels op een bord klaar. Snijd de eendenborstfilet in 16 dunne plakjes. Leg in elke lepel enkele blaadjes waterkers, 2 plakjes eendenborstfilet en wat partjes mandarijn. Druppel de mandarijnjus erover en serveer de hapjes direct.

Reacties op Chinees hapje van eendenborstfilet met mandarijnju

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: