Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Kerst of paasstol


  • Ingredienten:
250 ml warme melk45 ml honing2 eierdooiers2,5 gr zoutversgeraspte schil van 1 citroen75 gr boter, gesmolten en afgekoeld2,5 gr koekkruiden450 gr meel voor witbrood7,5 gr gistVulling en garnering:25 gr krenten50 gr sultanarozijnen50 gr blanke rozijnen25 gr sukade25 gr grof gehakte bigarreaus25 gr geblancheerde amandelen gehakt300 gr marsepeinPoedersuiker
  • Beschrijving:
Doe de eerste 9 ingredienten in de bakvorm van de broodmachine. Stel het deegprogramma voor rozijnen in. Voeg bij de pieptoon de rozijnen, krenten, sukade, bigarreaus en amandelen toe.Als het programma is geeindigd kneed je het deeg 2 tot 3 minuten.Verdeel het deeg in 2 stukken. Rol de ene helft uit tot een rechthoek van ongeveer 28 cm bij 17,75 cm. Maak van de helft van de marsepein een worst die minder lang is dan het deeg en leg deze erop.Vouw de lange kant van het deeg over de marsepein heen. Druk de randen voorzichtig op elkaar en leg het brood dan op een ingevet bakblik. Herhaal dit met het overgebleven deeg en de marsepein. Leg een vochtige theedoek over het deeg en laat rijzen.Verwarm de oven voor op 200 gradenHaal de theedoek eraf als de stollen tweemaal zo groot zijn en bak ze 20 tot 25 minuten in de oven. Bestrooi met poedersuiker.

Reacties op Kerst of paasstol

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: