Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Edelhert ragout


  • Ingredienten:
-1 kg edelhert vlees van de schouder, zonder bot,vliezen en zenen
marinade:
-120 g wortel en 60 g knolselderij
-200 g uien
-10 peperkorrels en 1 laurierblad
-8 jeneverbessen
-2 kruidnageltjes
-1 teentje knoflook
-2 takjes tijm
-1 l rode wijn
verder:
-4 cl plantaardige olie om te bakken
-zout en witte peper uit de molen
-1 eetlepel tomatenpuree
-
  • Beschrijving:
de gebruikte stukjes vlees moeten allemaal ongeveer even groot zijn, om samen gaar te zijn- blokjes van 3 cm--doe het vlees in een braadslee en voeg de in blokjes gesneden groenten en uien erbij
-bestrooi met de kruiden en de geplette look en tijm
-giet de wijn erover en dek af met folie en laat 1 nacht marineren
-zeef de inhoud van de braadslee en vang de marinade op
-haal het vlees uit de groenten
-dep het vlees droog met keukenpapier
-braad het vlees aan alle kanten in de hete olie tot ze kleur hebben
-bestrooi met zout en peper
-voeg de uitgelekte groenten van de marinade toe en laat ze kort meebakken
-doe de tomatenpuree erbij als de groentjes kleur krijgen en laat het vocht verdampen
-giet de marinade erbij en voeg water er bij tot het vlees onderstaat
-breng aan de kook en schep het schuim eraf
-laat met deksel op de pan 1 uur stoven
-schep het vlees in een zeef en vang de saus op
-breng de saus aan de kook en warm het vlees door de saus

Reacties op Edelhert ragout

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: