Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Varkenshaasje stroganoff met soorten mosterd


  • Ingredienten:
-350 g varkenshaas
-100 g kleine champignons
-2 th lepels mosterdpoeder
-2 th lepels grove mosterd
-2 th lepels gladde Franse mosterd
-200 g room
-10 g boter
-1 th lepel archide olie
-1 kleine ui (in dunne plakken)
-zout en versgemalen zwarte peper
-3/4 dl droge witte wijn
  • Beschrijving:
-snij het vlees in repen van circa 7 cm lang en 0,5 cm breed
-snij de champignons in plakjes
-roer het mosterdpoeder;en de 2 soorten mosterd met de room in een kommetje dooreen-verhit de boter en de olie op middelhoog vuur in een koekepan van 23 cm doorsnede
-laat de ui glazig fruiten
-verwijder de ui en roerbak op hoog vuur het vlees, zonder te verkleuren
-laat de champignons kort meebakken tot ze vocht afgeven en roer er de ui terug onder
-op smaak met zout en peper, roer de wijn erdoor en laat iets inkoken voor het roommengsel erbij gaat
-alles goed dooreen roeren en zachtjes laten koken tot het volume tot de helft is verminderd

Reacties op Varkenshaasje stroganoff met soorten mosterd

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: