Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Fazant met groene appels


  • Ingredienten:
<br><br>1 jonge fazant (de ingewanden verwijderd)
<br>30 gram boter
<br>2 eetlepels olie
<br>125g in blokjes gesneden vers doorregen spek
<br>0,5 fijngehakte ui
<br>1 teentje knoflook
<br>3 in dikke plakken gesneden moesappels (geschild en klokhuis verwijderd)
<br>4 eetlepels cointreau
<br>1dl slagroom.
  • Beschrijving:
<br><br>Kruid de fazant van binnen en van buiten met zout en peper en bind hem op.
Verhit de boter en de olie in een vuurvaste schaal en bak het spek met de uit en de knoflook op een matig vuur tot de spek goudbruin is.
Schep het spek uit de schaal en bewaar deze.
Leg de fazant in de schaal en braad deze voorzichtig op een matig vuur aan alle kanten bruin, terwijl u hen voortdurend met het braadvocht bedruipt.
Neem de fazant ui de schaal en houdt hem warm.
Leg de plakken appel in de schaal en braad ze in ongeveer 2 minuten op een matig vuur goudbruin, neem ze uit de schaal.
Verwijder het vet van het braadvocht en voeg de cointreau toe.
Leg de fazant weer in de schaal en leg de appels, het spek en de ui eromheen.
Leg de deksel op de schaal en laat de inhoud ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje koken.
Neem de schaal van het vuur, roer de room erdoor en leg de deksel er weer op.
Zet hem ongeveer 1½ uur in een op 140° C voorverwarmde oven tot de fazant gaar is.
Verwijder het bindgaren en verdeel de fazant in stukken.
Leg deze met het spek in een schone voorverwarmde schaal.
Pureer de appels met het braadvocht.
Kruid naar smaak en verwarm de saus. Giet de saus over de fazant.

Reacties op Fazant met groene appels

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: