Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Aardappelpuree met kalkoenreepjes


  • Ingredienten:
<br><br>1kg aardappelen
<br>1dl melk
<br> zout
<br> peper
<br> nootmuskaat
<br>500g kalkoenfilet
<br>3 eetlepels shoarmakruiden
<br>1 klein blikjes ananas
<br>1 klein blikje maïs
<br>400g broccoli
<br> boter
<br>150g geraspte kaas
<br>1 theelepel sambal
<br>1 eetlepel ketjap manis
<br>1 eetlepel olie
  • Beschrijving:
<br><br>Snijdt de kalkoenfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en zout.
Roer in een schaal de ketjap, olie, sambal en de shoarmakruiden door elkaar.
Laat dit eventjes staan.
Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
Laat de ananas en de maïs uitlekken.
Maak de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Laat dan de roosjes goed uitlekken.
Vet een ovenschaal in.
Verhit wat boter in een pan en bak hierin de kalkoenreepjes 5 minuten.
Roer dan de ananas en de maïs erdoor.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door.
Schep het kalkoenmengsel in de ovenschaal, leg de broccoliroosjes erover, strooi er de helft van de geraspte kaas over en dek het af met aardappelpuree.
Bestrooi het met de rest van de kaas.
Zet de schaal 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Reacties op Aardappelpuree met kalkoenreepjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: