Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Braziliaanse eend


  • Ingredienten:
<br><br>2 tamme eenden van ongeveer 1 kg per stuk
<br>2 eetlepels boter
<br>200g spekblokjes
<br>1 ui
<br>zout
<br>2dl water
<br>6 rode paprika’s
<br>1 laurierblaadje
<br>1 eetlepel gehakte selderij
<br>200g groene olijven
<br>2 eetlepels gehakte peterselie
  • Beschrijving:
<br><br>Maak de ui schoon en snipper deze.
Maak de paprika’s schoon en snijdt ze in kleine reepjes.
Haal de pitten uit de olijven en snijdt de olijven in plakjes.
Verhit de boter in een pan en bak hierin eventjes de spekblokjes.
Voeg dan de eenden toe en bak ze lichtbruin.
Haal dan de eenden even uit de pan en fruit in het bakvet de uien glazig.
Doe dan de eenden weer in de pan en voeg het water, zout, paprika’s, laurierblaadje en de selderij toe.
Leg een deksel op de pan en laat dit alles 35 minuten zachtjes stoven.
Draai de eenden wel regelmatig om.
Haal dan de eenden uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm.
Laat de saus nog even inkoken en voeg dan de olijven toe.
Schep de saus over de eenden en bestrooi het met peterselie.
Lekker met rijst en een salade.

Reacties op Braziliaanse eend

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: