Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Filets van konijn met haricots verts


  • Ingredienten:
4 filets van konijn (wild of tam), elk ca. 125 gr
zout, peper uit de molen
1 msp vijfkruidenpoeder
150 - 200 gr mihoen
250 - 300 gr haricots verts
2 eetl arachide-olie
1 dl Chinese rijstwijn
3 eetl zoete sojasaus, zoals ketjap manis
1 theel maizena
4 'bloemen' van kleine rode Spaanse pepers
  • Beschrijving:
Maak de konijnfilets droog met keukenpapier. Wrijf ze in met het mengsel van zout, peper en vijfkruidenpoeder. Bereid de mihoen zoals op de verpakking staat aangegeven. Laat hem na het koken even uitlekken. Spoel er vervolgens zoveel koud water over tot de mihoen volkomen is afgekoeld. Laat hem daarna uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen (plaats het vergiet op een tochtige plek).
Maak de haricots verts schoon.
Verwijder de uiteinden en trek, indien nodig, de draden eraf. Zet de boontjes op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. kook de haricots verts niet langer dan vijf minuten. Laat de boontjes even uitlekken en spoel er zoveel koud water over tot ze volkomen zijn afgekoeld. Laat ze uitlekken en opdrogen.Verhit 2 eetlepels olie in een wok. Bak de konijnfilets er in circa 8 minuten rondom bruin en met gaar in. Neem de filets uit de wok. Maak ze droog met keukenpapier en verpak ze in aluminiumfolie. Verwijder de olie uit de wok. Schenk rijstwijn en sojasaus in de wok. Roer alles krachtig door en doe de boontjes erbij zodra het mengsel aan de kook is gekomen. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, 2 minuten koken. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Maak de maizena aan met 1 eetlepel koud water.
Schuif alle ingredienten naar een zijde van de wok. Roer het maizenamengsel door het vocht op de bodem van de wok. Laat de nu verkregen saus even aan de kook komen. Schep de boontjes door de saus en spreid daarna de mihoen erover uit. Schep alles na 1 minuut voorzichtig om. Verdeel boontjes en mihoen over voorverwarmde borden.
Snijd de konijnfilets in plakjes. Leg ze, zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model op de boontjes met mihoen.

Reacties op Filets van konijn met haricots verts

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: