Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Eendenborst met stamppot van rauwe andijvie


  • Ingredienten:
1,5 kg kruimelige aardappels, geschild
100 g gerookt mager spek, in kleine blokjes
scheut olijfolie
halve struik andijvie
2 eendenborsten (600 g)
6 dl melk
zout en peper
  • Beschrijving:
Kook de aardappels gaar in water met zout. Bak het spek in de olijolie uit tot het knapperig is. Snijd de andijvie zo dun mogelijk, was en droog hem in de slacentrifuge.
Snijd de eendenborsten aan de velkant diep in tot op het vlees, in een grof ruitjespatroon. Bak ze op halfhoog vuur lang aan de velkant en korst aan de vleeskant zonder vet in een teflonpan. Er komt voldoende vet vanaf. Bestrooi tussentijds met zout en peper. Reken op 8 minuten voor de velkant en 2 minuten voor de vleeskant. Laat de eend na het bakken 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Maak in die tijd de stampot af: warm de melk tot bij het kookpunt.
Giet de aardappels af en stamp ze met de stamppotstamper fijn. Giet er de melk bij - niet meteen alles- en roer glad tot een smeuige puree. Meng er de spekjes en het vet door. Meng er nu de andijvie door, die slap zal worden in de hete puree. Breng alles op smaak met peper en misschien nog een beetje zout.
Snijd de eendenborst in plakken en serveer met de stamppot

Reacties op Eendenborst met stamppot van rauwe andijvie

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: