Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Varkenshaas met knoflook kruidenrijst


  • Ingredienten:
Pistachenoten,
Basmati rijst,
Kruidenbouillontablet,
Kervel ( kan ook diepvries),
Peterselie,
Knoflook (potje of vers),
Mangochutney,
Olijfolie,
Varkenshaas 1 a 250 gram of 2 van 125 gr
  • Beschrijving:
25 gr Pistachenoten pellen,
200 gram basmati rijst,
2 x ? kruidenbouillontablet,
10 gram verse kervel fijnsnijden,
10 gram verse peterselie fijnsnijden,
potje mangochutney (je hebt 3 eetlepels ,nodig),
potje gehakte knoflook (je hebt 1 theelepel nodig),
flesje olijfolie,
varkenshaasjes in dunne plakjes snijden,
zout en peper.Rijst koken in water met ? kruidenbouillontablet volgens beschrijving op het pakje.
In een steelpannetje 2 dl water aan de kook brengen met ? bouillontablet
3 eetlepel mangochutney toevoegen en zachtjes laten sudderen (koken)
Stukjes varkenshaas licht bestrooien met zout en peper. 2 eetlepels olie in een koekpan verhitten (als de olie begint te bewegen is het warm) en varkenshaas in ca 5 minuten rose bakken ( halverwege even omkeren)
Varkenshaas uit de koekpan nemen met een vork of tang en in het steelpannetje met de saus doen en zachtjes laten sudderen. (koekenpan op laag vuur laten staan)
Knoflook en peterselie in de koekenpan even ( ? minuut ) aanfruiten ( laag vuur), kervel en gekookte rijst toevoegen en (op hoog vuur) al omscheppend 1a 2 minuten meebakken.
Rijst op het midden van de borden scheppen, en saus en vlees eroverheen verdelen. Pistachenoten erover strooien.

Reacties op Varkenshaas met knoflook kruidenrijst

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: