Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Chartreuse van konijn


  • Ingredienten:
2 kookbuiltjes rijst,4 konijnebouten(of haas,in het seizoen),1 savooikool,2 dl room,2 soepl.mosterd a l'ancienne,50 gr boter,100 gr mager gezouten spek in sneetjes van 0,5 cm.
  • Beschrijving:
Braad de bouten in de oven op 200* gedurende een 20 min.,been ze uit en bewaar het vlees.Verwijder 4 mooie blaadjes van de kool,blancheer ze in kokend water en laat ze afkoelen in ijswater om de mooie groene kleur te behouden.Snij de rest van de kool in stukjes,snij het spek in kleine reepjes.Bak de spekreepjes tot ze krokant zijn,voeg de stukjes kool toe,kruid met p+z en nootmuskaat en laat 2 uur zachtjes stoven op het vuur.Kook de rijst gaar.Meng de rijst,het konijnevlees en de gestoofde kool.Schik een portie van deze mengeling in elk geblancheerd koolblad,in het midden van elk bord.meng de room en de mosterd,breng op smaak en laat inkoken tot de gewenste dikte.Overgiet de randen van elk bord met saus en serveer.

Reacties op Chartreuse van konijn

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: