Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Fazant in een marinade


  • Ingredienten:
1 ovenklare fazant - 30 gr boter - 4 tl bloem - 6 tl slagroom
VOOR DE MARINADE;
1 tl honing - 2 tl geraspte gratefruitschil - 6 tl verse gehakte basilicum - 6 tl fijngesneden bieslook - 1 tl mosterdpoeder - 1/2 tl zout - 1/2 tl vers gemalen zwarte peper - 1,5 dl madeira - 6 tl olijfolie - 4 vijgen,in kwarten gesneden - 125 gr ontpitte kersen
  • Beschrijving:
Verdeel de fazanten in 4 porties,snijd het teveel aan vel weg en verwijder de punten van de vleugeltjes.Roer voor de marinade de honing,de gratefruitrasp,het baslicum,bieslook,mosterdpoeder,zout,peper,madeira en olie door elkaar en schep er de vijgen en kersen door.Haal de stukken fazant door de marinade en laat ze afgedekt met folie in de marinade 4 uur rusten in de koeling.Verwarm de oven voor op 180C,bak de stukken fazant in een braadpan op hoog vuur in de boter snel aan alle kanten aan.Voeg de marinade toe,breng hem aan de kook en giet alles over in een ovenvaste schotel.Zet de schaal 1 uur in de oven tot de fazant gaar is(bedruip de fazant af en toe met de marinade) en het vocht dat eruit loopt als men er met een punt van een mes erin prikt helder is.Houd de fazant warm op een schaal.Schep het vet van de saus,roer de bloem aan met slagroom en roer dit mengsel door de kokende saus en blijf roeren tot de saus gebondden is.Laat de saus 2 minuten zachtjes doorkoken en giet hem over de fazant.Garneer met vijgen,kersen,grapefruit en waterkers

Reacties op Fazant in een marinade

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: