Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Schelvis in de oven met rozemarijn en kerstomaatje


  • Ingredienten:
2 middelgrote schelvissen volledig schoongemaakt (geheel)
8 gekookte aardappelen (in vorm gesneden)
2 sjalotjes
2 doosjes kerstomaten
2 dl tomatenpassata
1 eetlepel ketchup
1 blad laurier
1 koffielepel fijngesneden dragon
4 takjes rozemarijn
boter en olijfolie
peper en zout
  • Beschrijving:
: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten



Recept van
viske... (www.smulweb.nl/pages/viske...)


Aantal personen
4


Keuken
Belgisch


Techniek
Bakken in oven


Smaak
Anders


Soort gerecht
Hoofdgerecht


Hoofdingredient
Vis


In combinatie met
Groenten


Bereidingstijd
20-30 minuten


Ingredienten
2 middelgrote schelvissen volledig schoongemaakt (geheel)
8 gekookte aardappelen (in vorm gesneden)
2 sjalotjes
2 doosjes kerstomaten
2 dl tomatenpassata
1 eetlepel ketchup
1 blad laurier
1 koffielepel fijngesneden dragon
4 takjes rozemarijn
boter en olijfolie
peper en zout


Hulpmiddelen



Voorbereiding1. Was de schelvissen, dep ze droog, kruid ze met peper en zout, stop een takje rozemarijn in de buikholte en gaar ze in de oven op 180?C (ongeveer 20 minuten).
2. Snijd de sjalotjes fijn en halveer de kerstomaatjes.
3. Stoof de sjalotjes aan in olijfolie, voeg de kerstomaatjes, de laurier, de dragon en de tomatenpassata toe. Laat alles zachtjes garen en breng op smaak peper, zout, een mespuntje boter en een eetlepel ketchup.
4. Haal de schelvis uit de oven en fileer hem met lepel en vork.

Reacties op Schelvis in de oven met rozemarijn en kerstomaatje

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: