Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Gebraden konijn met kerriesaus


  • Ingredienten:
-1 konijn in stukken gesneden
-zout, peper
-100 g boter
VOOR DE SAUS:
--1 uitje (fijn gesnipperd)
--1 teen knoflook (uit de knijper)
--25 g boter en 25 g bloem
--3 th lepels kerriepoeder
--3 dl tomatensap
--40 g rozijnen
  • Beschrijving:
-wrijf het vlees in met zout en peper
-leg de stukken in de braadslee en verdeel de boter in stukken erover-zet de braadslee in de hete oven (200?C)
-bedruip het vlees regelmatig met de bakboter en braad circa 100 min
-vlees uit de braadslee halen en warm houden in aluminiumfolie
-verhit de boter en fruit de ui en knoflook glazig
-roer de kerrie erdoor en bak nog even
-meng dan de bloem erdoor en giet geleidelijk al roerend het tomatensap erbij tot een saus ontstaat
-voeg de rozijnen erbij en laat nog even koken
-leg de stukken konijn op een schaal en giet wat saus erover
-geef de rest van de saus apart

Reacties op Gebraden konijn met kerriesaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: