Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Gebraden konijn op franse wijze romertopf


  • Ingredienten:
1 klein konijn
125 gr spek
1 zakje gesneden soepgroente
1 kopje rode wijn
1 kopje (zure) room
1 teentje knoflook
1 eetlepel tomatenketchup
suiker
rozemarijn
1 eetlepel sinaasappelmarmelade
peper, zout
  • Beschrijving:
Bekleed de natgemaakte Romertopf met dunne schijfjes spek, leg het met peper en zout ingewreven konijn erin en dek af met spek.
Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 250C en braad het konijn 40 minuten, zonder vocht toe te voegen.
Voeg de soepgroente, de fijngewreven knoflook, de tomatenketchup, een mespunt suiker, de rozemarijn en de met de marmelade en de room verwarmde wijn toe.
Braad het konijn bij 220 C in 2 uur verder gaar.

Reacties op Gebraden konijn op franse wijze romertopf

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: