Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Fontinafondue met truffelolie en basilicum


  • Ingredienten:
600g fontina1t knoflook,gehalveerd400ml droge witte wijn1-1 1/2el maizenagrof gemalen zwarte peper2-3el olijfolie,met truffelaroma1ciabatta of focaccia2stengels bleekselderij,in stukjes250g cherry-tomaatjes,gewassen250g kastanje-champignons,schoongeveegd.
  • Beschrijving:
Korstjes van fontina snijden,kaas in blokjes snijden.Bodem van braadpan of kaasfonduepan inwrijven met knoflook.Wijn in pan schenken en op matig vuur tegen de kook aan brengen.Kaasblokjes in gedeelten door warme wijn roeren en op zacht vuur al roerend laten smelten.In kopje maizena losroeren met scheutje wijn of water.Maizenapapje toevoegen en blijven roeren tot fondue mooi gebonden is.Fondue op smaak brengen met zout en peper.Fondue in vier warme kommen scheppen en truffel-olie erin druppelen.

Reacties op Fontinafondue met truffelolie en basilicum

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: