Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Fazant a la creme


  • Ingredienten:
1 fazant 1 ui zout en peper 2 plakken vet spek 100 gram boter 1 bekertje zure room 1 dl koffieroom 1 tl paprikapoeder 1 afgestreken el bloem.
  • Beschrijving:
Halveer de ui en stop de helft ervan in de buikholte van een fazant. Strooi er eveneens peper in. Wrijf de buitenzijde in met zout. Leg het spek op de fazant en braad de vogel in een klein uurtje aan alle kanten gelijkmatig goudbruin, op een niet al te fel vuur. Laat de overgebleven halve ui mee fruiten. Zorg dat het halve spek na het keren weer bovenop komt en bedruip nu en dan met het braadvocht, dat u tegen het einde van de braadtijd geleidelijk aan bult met 4 el water. Verwijder de gebakken halve ui en neem de vogel uit de pan. Roer zure room, koffieroom, paprikapoeder en bloem tot een papje en meng er vervolgens het braadvocht doorheen. Giet het over in de braadpan en verwarm het heel geleidelijk op laag vuur, steeds goed roerend, tot deze saus licht bindt. Leg de fazant er bij en laat deze zo nog een kwartier sudderen, steeds op uiterst laag vuur. Verwijder de ui uit de buikholte.

Reacties op Fazant a la creme

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: