Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Fazant met in vermout gestoofde witlof


  • Ingredienten:
2 fazant, jonge
600 gr. witlof
200 gr. boter
300 gr. paddestoel
2 dl. kippenbouillon
2 dl. vermout
2 tl. suiker
1 sch. water
Peper
Zout
  • Beschrijving:
Neem voor de jonge fazant bij voorkeur een fazantenhen.

De witlof schoonmaken en in de ingevette braadpan leggen. De witlof met peper, zout en suiker bestrooien en de vermout erover schenken. Op de witlof een beboterd velletje aluminiumfolie leggen en hierop enkele schoteltjes leggen, zodat de witlof onder blijft staan.

De witlof, met de deksel op de pan, op een klein vuur in 30 minuten gaar stoven.

De helft van de boter in een braadpan laten smelten en de met peper en zout bestrooide hennen rondom goudbruin bakken. Het water toevoegen en de fazanten op een matig vuur, met de deksel schuin op de pan, 20 minuten braden. De fazanten regelmatig met de braadjus bedruipen. De mate van gaarheid is te controleren door, na het verwijderen van het touwtje, tussen de poot de borst te kijken. De borst moet nog lichtroze zijn.

De fazanten uit de pan nemen en onder aluminiumfolie warm houden. Het braadvet uit de pan schenken. De kippenbouillon in de braadpan schenken en de aanbaksels met een vork los maken. Per persoon een kwart deciliter witlofkookvocht toevoegen en de saus tot de helft inkoken. De saus op smaak brengen met peper en zout. Eenvierde van de boter, van het vuur af, door de saus kloppen met de staafmixer.

De paddestoelen in de rest van de boter op een hoog vuur korte tijd bakken.

De borstfilets van de fazant snijden en deze in dunne plakken verdelen. Het vlees op de warme borden leggen en de witlof ernaast leggen. De paddestoelen over het vlees scheppen en de saus ernaast schenken.

Reacties op Fazant met in vermout gestoofde witlof

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: