Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Gevuld varkenshaasje met lenteuitjes


  • Ingredienten:
300 gr. varkenshaas3 lente-uitjes2 eetl. abrikozenjam1 theel. sojasaus2
plakken achterham25 gr. boter2 eetl. medium sherry1 dl. slagroomzout naar
smaakpeper naar smaak
  • Beschrijving:
Maak de lente-uitjes schoon en snijd het losse groen eraf.Snijd de lente-uitjes in
de lengte doormidden.Snijd het varkenshaasje in de lengte tot op 1 centimeter in en klap
het open.Vermeng de jam met de sojasaus en bestrijk de binnenkant van het varkenshaasje
ermee.Halveer de plakjes ham en leg de helften in elkaars verlengde op het varkenshaasje.
Leg de lenteuitjes erop.Klap het varkenhaasje weer dicht en steek het vast met
cocktailprikkers.Wrijf het varkenshaasje in met zout en peper.Verhit de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom bruin.Braad het
varkenshaasje met deksel op de pan in circa 15 minuten zachtjes gaar.Neem het
varkenshaasje uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.Roer de sherry en de room
door het braadvocht en kook dit circa 2 minuten in tot een licht gebonden saus.Snijd het
varkenshaasje schuin in dunne plakjes en rangschik deze dakpansgewijs op 2 warme borden.
Schenk de saus er langs.

Reacties op Gevuld varkenshaasje met lenteuitjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: