Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Gebraden duif in truffeljus met aardappelpannenkoe


  • Ingredienten:
2 grote aardappelen
2 el. bieslook
2 klontjes boter
4 klontjes boter, koude
200 gr. cantharel
2 duiven
4 eieren
2 dl. gevogeltefond
Peper
5 dl. room
Zout
2 dl. truffeljus
  • Beschrijving:
Verwarm de oven in 7 minuten voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappelem, rasp ze en meng met de eieren, room, bieslook, peper en zout. Bak van het beslag in een klein koekenpannetje pannenkoekjes en houd ze warm.Braad de duifjes in hete boter rondom aan en laat de duifjes in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten gaar worden.

Neem de duifjes uit de oven en dek ze af met aluminiumfolie. Schenk de gevogeltefond in de braadpan en maak de aanbaksels los met een vork. Schenk het vocht in een pan en voeg de truffeljus toe. Laat de saus inkoken tot eenderde, breng op smaak met peper en zout en klop er vlak voor het serveren de klontjes koude boter door.

Bak de schoongemaakte cantharellen in de niet-koude boter op een hoog vuur tot al het vocht verdampt is.

Reacties op Gebraden duif in truffeljus met aardappelpannenkoe

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: