Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Varkenshaasje gevuld met spinazie


  • Ingredienten:
? 450 g bladspinazie
? 200 g oesterzwammen
? 100 g mager varkensgehakt
? 600 a 700 g varkenshaasje
? 3.5 dl trappistenbier
? 1 eetlepel honing
? 5 g vleesglace
? 30 g bruine roux
? versgemalen peper
? zout
? 5 cl olijfolie
? 25 g margarine
mirepoix:

in zeer fijne sukjes snijden van
? 1 ui
? 1 sjalot
? 1 wortel
? 2 takjes groene selder
  • Beschrijving:
Verwarm de bladspinazie.


Kruid het vlees, laat het goed bruinen, maar niet garen.


Halveer het varkenshaasje in de lengte om op te vullen, maar niet doorsnijden.


Snijd de oesterzwammen in kleine stukken en bak ze in margarine.


Meng de helft van de bladspinazie met het varkensgehakt, de honing, 5 cl trappistenbier en de gebakken oesterzwammen. Kruid met de versgemalen peper.


Verwarm de oven voor op 180?C.


Vul het varkenshaasje met deze mengeling.


Pof de aardappelen.


Omwentel het varkenshaasje met aluminiumfolie en span het strak aan.


Bak het vlees met de mirepoix verder in een oven van 180?C gedurende 30 minuten.


Laat de bladspinazie uitlekken, bakken in de olijfolie en margarine gedurende 12 minuten.


Haal het vlees uit de braadpan, ontvet de pan en bevochtig met de vleesglace en de rest van het trappistenbier.


De helft laten inkoken, passeren door een zeef en op smaak brengen. Bind de saus met de bruine roux.

Reacties op Varkenshaasje gevuld met spinazie

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: