Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Fazant met champagne


  • Ingredienten:
2 fazanten
50 gram boter
1/2 fles droge champagne
2 courgettes
1 koffielepel gevriesdroogde vleesfond
3 sjalotten
1 soeplepel arachideolie
2 soeplepels olijfolie
1 dl room
Provencaalse kruiden
peper en zout
  • Beschrijving:
Verwijder de reepjes vet spek en de vijgenbladeren van de fazanten; laat ze mooi bruin bakken in een kookpan met de boter en de arachideolie. Voeg peper en zout toe. Wanneer ze mooi goudbruin zijn, haal je ze uit de pan en fruit je vervolgens de fijngesnipperde sjalotten. Laat ze zachtjes inkrimpen, bevochtig daarna met de champagne.

Schraap de jus van de fazanten en leg deze daarna terug in de kookpan. Doe het deksel erop en laat nog 40 min. sudderen op een zacht vuurtje. Voeg de verse room evenals de vleesfond toe en laat nog 10 min doorkoken zonder deksel. Breng op smaak, haal de fazanten uit de kookpan en laat indien nodig de saus inkoken op een stevig vuurtje, terwijl je de fazanten in stukken snijdt.

Dien op met dauphine aardappelen en de courgettes bereid op volgende wijze :Schil de courgettes, snij ze in drie of vier stukken en snij ze in reepjes zoals frieten. Verwarm de olijfolie in een grote pan met antikleeflaag, fruit hierin de courgettes op een middelmatig vuurtje en vergeet niet ze regelmatig te draaien. Voeg zout, peper en Provencaalse kruiden toe. Laat ze niet te lang bakken, ze zijn immers beter wanneer ze nog wat krokant zijn.

Reacties op Fazant met champagne

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: