Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Rosbief met tijm en rozemarijn


  • Ingredienten:
1 stuk rosbief van ca. 1 kg--
olie om te bestrijken--
2 eetlepel abrikozenjam of honing--
1 eetlepel citroensap--
zout en versgemalen peper--
2 eetlepel plantaardige olie--
1 eetlepel verse of
2 theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel verse of
2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • Beschrijving:
Roer de jam of de honing, het citroensap, wat zout en peper, de olie, de tijm en de rozemarijn door elkaar. Ontsteek het andere deel van de brander en zet op stand "medium". Bestrijk het vlees met het jammengsel en leg het op het barbecuerooster boven de brander. Laat het vlees in ca. 10 minuten een mooi korstje krijgen; keer het daarvoor regelmatig om en bestrijk het vlees in die tijd steeds met jammengsel. Laat het vlees van de barbecue losjes afgedekt met aluminiumfolie minstens 10 minuten rusten voor het aan te snijden en bestrooi het aangesneden vlees met wat grof zout.

Reacties op Rosbief met tijm en rozemarijn

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: