Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Fazant met appel in de braadzak


  • Ingredienten:
2 appels,geschild en fijngesnijden8 el calvados2 jonge fazanten(ik had 1 flinke fazant)1 tl wildkruiden(piment,foelie,nootmuskaat,laurier en jeneverbes)200 g gerookt spek50 g boter,in plakjes gesneden3 dl rode wijn6 el kookroomzout,witte en zwarte peper
  • Beschrijving:
verwarm de oven voor op 190 gradenmeng de appel met de calvadosbestrooi de fazant met wildkruiden,en omwikkel de borst met gerookt spek.leg de boterplakjes boven op de borst,en stop de fazant in de braadzak.doe het calvados-mengsel en de rode wijn bij de fazant in de zak.maak de zak dicht en knip gaatjes in de bovenkantplaats de zak inde braadslede,verlaag de temperatuur naar 160 graden en laat de fazant,afhankelijk van de grootte,ca 80 a 90 min. garen.haal de fazant uit de zak.zeef het braadvocht met de appel in een pan en voeg room toe.verwarm de saus en breng het op smaak met zout en peper

Reacties op Fazant met appel in de braadzak

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: