Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Brochette van eendenborstfilet en meloen met meloe


  • Ingredienten:
2 eendenborstfilets; 200 g parmaham; 1 meloen (Charentais); 1 ui; 2 appels (Jonagold); 75 g witte rozijnen; 100 g rietsuiker; 1 eetl. olijfolie; 3/4 dl ciderazijn; 1/2 koffielepel gember; 1 koffielepel korianderbolletjes; cayennepeper (indien gewenst); Voor de marinade: 1 dl rode wijn; 4 eetlepels vloeibare honing; peper en zout
  • Beschrijving:
De dag voordien: (bereidingstijd 35 min.)Bereid de meloenchutney de dag voordien; zo komen de verschillende smaken beter tot hun recht. - Warm de olijfolie op in een kookpan; voeg de uisnippers en de appel-meloenblokjes toe. Laat even stoven. Blus met ciderazijn. - Meng er rozijnen, geplette korianderbolletjes gember en rietsuiker onder. Breng aan de kook en dek af. Laat gedurende 30 min. stoven op een matig vuur. Hou je van een pikantere smaak, voeg daneen beetje cayennepeper toe. - Neem van het vuur en laat volledig afkoelen, Zet in de koelkast tot de volgende dag.Enkele uren op voorhand:Meng de ingredienten voor de marinade in een diep bord of schotel. Laat de stukjes eendborstfilet marineren gedurende 2 uur +-Op het moment zelf: 15 min.Stel de brochettes samen: afwisselend gemarineerd vlees, stukken meloen en parmaham

Reacties op Brochette van eendenborstfilet en meloen met meloe

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: