Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Bami met kalkoensate en zoetzure komkommer


  • Ingredienten:
500 gr. kalkoen filet
5 lepels ketjap marinade (Conimex)
1 blokje kruiden melange voor bami goreng (Silvo)
1 komkommer
5 eetlepels azijn
50 gr. suiker
2 theelepels sambal oelek
zout
300 gr. mie
1 ui
1 rode paprika
3 takjes selderij
3 eetlepels olie
1 zakje ketjap-sate saus (Conimex)
1 lepel bakgember
  • Beschrijving:
Leg de satestokjes (8) +/- 30 min. in koud water. Snijd de kalkoen in blokjes en doe ze in een schaal. Schep de marinade erdoor en zet de schaal afgedekt +/- 15 min. in de koelkast. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verkruimel het kruidenmelange boven een kom en laat het +/- 10 min. wellen. Snijd de komkommer in plakken en doe ze in een kom. Breng in een steelpan de azijn en de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen. Roer er de sambal door. Schenk dit over de komkommer en laat het staan onder af en toe omscheppen. Kook de mie gaar. Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes en knip de selderij fijn. Laat de kalkoenblokjes in een zeef uitlekken en dep ze droog. Rijg de kalkoenblokjes aan de sateprikker en bestrijk ze met 1 eetlepel olie. Laat de sate op een rooster vlak onder de grill in +/- 5 min. bruin en gaar grillen onder af en toe omkeren. Verhit in een hapjespan de rest van de olie. Bak de ui en de paprika +/- 3 min. Schep het kruiden melange erdoor en bak het +/- 1 min. mee. Schep de mie en de selderij door het paprika mengsel. Maak in een steelpan de stesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de gember erdoor. Verdeel de bami, sate en komkommer over 4 borden. Geef de suas er apart bij. Serveren met kroepoek.

Eet smakelijk ! ! !

Reacties op Bami met kalkoensate en zoetzure komkommer

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: