Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Fazant in een walnoothoningkorstje


  • Ingredienten:
2 schoongemaakte fazanten
Zout
250 gr uien
1 rood pepertje
100 gr walnoten
70 gr boter
50 gr honing
1 eiwit
2 laurierbladeren
350 gr wortelen
350 gr shii-take
1 bosje gehakte peterselie
5 gr geraspte gember
Versgemalen zwarte peper
Suiker
4 dl wildfond
3 eetlepels rode port
  • Beschrijving:
Spoel de fazanten
Dep ze droog
Wrijf ze in met zout
Bind de billen met keukengaren vast en leg ze, met de borst naar boven, in een braadslee
Pel de uien en snipper ze fijn
Snijd het pepertje in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn
Hak de walnoten fijn en vermeng ze met 20 gr gesmolten boter, de honing en de stukjes rode peper
Klop het eiwit licht op, roer dit door het notenmengsel en strijk er de fazanten mee in
Schik de uien en laurierbladeren om de fazanten
Bak ze 45-50 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven
Schrap intussen de wortelen en snijd ze in julienne
Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in vieren
Hak de peterselie grof
Schil de gember en rasp hem fijn
Fruit de wortelen en de paddestoelen 5 minuten voor het einde van de gaartijd in 20 gr hete boter aan
Blus met 2 eetlepels water en laat op zacht vuur 7 minuten garen
Breng op smaak met peper, zout en suiker
Roer er op het laatst de peterselie door en houd de groenten warm
Neem de fazanten uit de oven, scheid borst, vleugeltjes en billen en houd ze warm
Deglaceer de saus met wildfond en giet de saus in een pan
Haal er de laurierbladeren uit en pureer de saus met een mixer
Wrijf de saus door een zeef
Laat haar nog een keer opkoken en breng op smaak met de gember, port, peper, zout en suiker
Roer er de rest van de ijskoude boter in vlokjes door
Snijd de fazantenborsten in plakken en serveer die meteen met een billetje, de saus en de groenten

Reacties op Fazant in een walnoothoningkorstje

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: