Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Appelkonijn


  • Ingredienten:
4 konijnenbillen
1 teentje knoflook
5 cl ciderazijn
? l droge appelcider
2 dl room
1 takje tijm
1 blad laurier
250 g witte paddestoelen
1 appel
2 klontjes boter
een scheutje olijfolie
peper en zout
  • Beschrijving:
1. Bak de billen op in een pot in een mengsel van olie en boter tot het konijn langs alle kanten een zuiders bruin, kleurtje gekregen heeft. Haal dan het vlees uit de pot.
2. Giet het bakvet resoluut de vuilnisbak in. Ontvet de bodem van de pan met een paar stukjes keukenpapier. Laat de smaakstoffen die aan de bodem plakken echter ter plaatse. Voorzichtig droogdeppen dus, luidt de boodschap.
3. Zet de lege pot opnieuw op het vuur. Giet de ciderazijn de pot in. Roer als een bezetene over de bodem om de bewuste smaakstoffen los te maken. Laat dan de azijn verdampen tot er maar een paar druppels meer overblijven in de pan.
4. Giet de verbaasde cider de pot in. Breng aan de kook en laat voor de helft verdampen.
5. Giet de romp in de pot. Voeg knoflook, tijm en laurier toe. Leg ook de billen in de toekomstige saus. Het deksel mag dan op de pot. En laat het vlees lieflijk gaar sudderen gedurende een 20-tal minuten.
6. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in schijfjes.
7. Schil de appel en haal er het klokhuis uit. Versnijd de appel in partjes. Bak de partjes heerlijk bruin in wat boter in een pannetje. Houd apart.
8. Controleer de gaarheid van de billen. Prik erin met een mesje. Het uitkomende vocht moet wit van kleur zijn. Schep dan het vlees uit de saus. Zeef de saus. Laat opnieuw aan de kook komen. Voeg van het vuur af de rauwe paddestoelen toe. Giet dan de saus over het vlees.
9. Versier met de gebakken appelpartjes.

Reacties op Appelkonijn

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: