Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Varkenshaas met een saus van


  • Ingredienten:
600 gr varkenshaas
50 gr. roomboter
50 gr. bruine basterd suiker
2 el cognac of vieux
1/4 liter slagroom
snufje peper & zout
  • Beschrijving:
Snij de varkenshaas in plakjes van ca. 2 centimeter dik. Bestrooi ze met peter en zout (naar smaak) en ' paneer' ze met de bruine basterd suiker. Smelt nu 50 gram roomboter op een middelmatig afgestelde warmtebron en wacht tot het schuim is weggetrokken. Bak de gesneden varkenshaas om en om hooguit 2 minuten
Haal nu de varkenshaas uit de pan, leg het vlees op een warm bord en dek het geheel af met folie. Voeg nu de slagroom bij het braadvocht en voeg nog extra 3 eetlepels basterd suiker, de cognac of vieux en de room toe. Laat dit al roerende nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Leg de varkenshaas op een serveerschaal en giet de warme saus er overheen.

Reacties op Varkenshaas met een saus van

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: