Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Kalkoenpie met room kaas en bleekselderij


  • Ingredienten:
500 gram kalkoenfilet, 2 eetlepels bloem, 2 uien gesnipperd, 4 stengels bleekselderij in kleine stukjes gesneden, 5 plakjes bladerdeeg ontdooid, 1 ei, peper en zout, 150 gram geraspte jonge kaas, 2 eetlepels allesbinder, 125 gram ontbijtspek in stukjes gesneden, 50 gram boter, 1/8 liter slagroom, 1 kippenbouillontablet
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 200 gradenSnijd het vlees in kleine stukjes en wentel deze door de bloem. Verhit de boter in een braadpan, bak de blokjes kalkoen snel rondom bruin en schep ze vervolgens in een ronde ovenschaal met een opstaande rand . Fruit de ui en spek in ca 4 minuten in de achtergebleven braadboter, Voeg de bleekselderij toe en bak ze even mee. Roer vervolgens de slagroom, 1 ? dl water en de verkruimelde bouillontablet erdoor en breng het geheel aan de kook. Bind het vocht met de allesbinder en neem de pan van het vuur. Roer de geraspte kaas door de saus en breng op smaak met peper. Schep de saus bij de gebakken kalkoen in de schaal en roer alles door elkaar.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote ronde lap die iets groter is dan de bovenkant van de ovenschaal. Steek met een appelboor een rondje uit het midden van het deeg (Kan stoom er uit). Splits het ei, roer de dooier los met 1 tl water en klop het eiwit los. Bestrijk de buitenrand van de schaal en de rand van het deeg met het losgeklopte eiwit. Dek de schaal af met het deeg en plak de rans vast op de buitenkant van de schaal. Bestrijk het deeg met losgeroerde dooier.
Bak de pie in het midden van de oven goudbruin en gaar in ca 40 minuten.

Reacties op Kalkoenpie met room kaas en bleekselderij

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: