Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Varkenshaasje uit de oven met peperroomkaas aard


  • Ingredienten:
700 gram aardappels in schijfjes gesneden, knoflook, 300 gram broccoli, 4 varkenshaasjes (of 2 grote), 1 bakje roomkaas met peper (Cantadou), 4 plakjes ham, 100 gram boter, 2 sjalotjes, 2 dl vleesfond (pot) 2 teentjes knoflook. 1 ml koksroom.
  • Beschrijving:
Oven voorverwarmen op 200 gradenAardappelschijfjes even 6 tot 7 minuten voorkoken. Broccoli schoonmaken en in ca. 12 min koken. Leg de aardappelschijfjes onderin een beboterde ovenschaal. Doe hier overheen de broccoli. Snijd de varkenshaas doormidden dat hij niet te dik is. Leg 4 plakken ham op je werkplek en doe hier op de roomkaas. Doe dit om de varkenshaas heen en prik dit even vast met een cocktailprikker. Ca. 50 gram boter verhitten en bak hierin het vlees rondom bruin en gaar in ca. 15 minuten. Vlees met zout en peper bestrooien. Bak in een andere pan in ca 3 minuten de sjalotjes samen met e knoflook en zet dit even apart.
Haal het vlees uit de pan en doe deze even in aluminiumfolie. Doe in de pan het fond en roer goed door en laat het 10 minuten inkoken. Doe nu de koksroom en de gebakken uitjes er bij en eventueel zout en peper.Giet dit nu over het aardappel broccoli vleesmengsel en zet dit circa 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Reacties op Varkenshaasje uit de oven met peperroomkaas aard

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: