Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Gebraden konijn op pasta


  • Ingredienten:
2 tamme konijnenbouten, 2 sjalotjes, 1 bos basilicum, 1 el franse mosterd, 50 ml droge witte wijn, 100 ml wild- of kippenbouillon, 300 gram tagliatella, 50 ml slagroom, zout en peper, olijfolie of boter.
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor. Pel en snipper de uitjes en hak de helft van de basilicum grof.Verhit olie of boter in de braadpan, bestrooi de bouter met peper en zout en bak ze rondom bruin. Haal ze uit de pan. Bak in het bakvet de sjalot glazig. Bak vervolgens de gehakte basilicum en 1 el franse mosterd mee. Schenk de witte wijn bij het mengsel en laat deze op hoge vuur 5 minuten inkoken. Voeg de bouillon toe en leg de bouten terug in dit mengsel. Schuif nu de pan zonder deksel in de oven en gaar de bouten ongeveer 25 minuten bij 220 graden. Kook nu de pasta in ruim water met zout beetgaar en giet deze af. Schenk 50 ml slagroom over de bouten en laat nog 5 minuten in de oven staan. Roer de saus nog goed door.

Reacties op Gebraden konijn op pasta

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: