Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Gebraden konijn op pasta


  • Ingredienten:
2 tamme konijnenbouten, zout, peper,2 eetlepels olie, 25 gram boter, 2 sjalotjes, 1 bos basilicum, 1 eetlepel Franse mosterd, 50ml droge witte Huiswijn, 100ml kippenbouillon, 200 gr tagliatelle naturel, 50ml slagroom.
  • Beschrijving:
Verhit de oven voor op 220?C (hetelucht 200?C). Bestrooi 2 tamme konijnenbouten met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en 25g boter in een braadpan en braad de bouten rondom bruin. Haal de bouten uit de pan.
Pel en snipper 2 sjalotjes en bak ze in het bakvet glazig. Was 1 bos basilicum en hak de helft van de basilicumblaadjes grof. Bak de gehakte basilicum en 1 eetlepel Franse mosterd met de sjalot mee. Schenk 50ml droge witte Huiswijn bij het sjalotmengsel en laat deze op een hoog vuur ca. 5 minuten inkoken. Voeg 100ml kippenbouillon toe en leg de bouten terug in de pan. Schuif de pan, zonder deksel, in de oven en laat de bouten in ca. 25 minuten gaar worden. Kook intussen
200g tagliatelle naturel volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Schenk 50ml slagroom over de bouten en laat de pan nog ca. 5 minuten in de oven staan. Scheur de rest van de basilicumblaadjes en strooi ze over de konijnenbouten. Serveer de konijn met de pasta.

Reacties op Gebraden konijn op pasta

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: