Kerstmis-Recepten.nl

Kerst - Recept Carpaccio van rosbief


  • Ingredienten:
5 eetlepels olijfolie,
2 eetlepels (dragon)azijn,
2 eetlepels citroensap,
1 theelepel Franse mosterd,
1 theelepel vloeibare honing,
1 teentje knoflook,
zout,
4 takjes peterselie,
1 grote avocado (ca. 400 gr),
1 bakje alfalfa (100 gr),
250 gram gesneden rosbief (vleeswaar),
3 theelepels kappertjes,
(versgemalen) zwarte peper.
  • Beschrijving:
In kommetje olie, azijn, 1 eetlepel citroensap, mosterd en honing tot vinaigrette kloppen.
Knoflook pellen, erboven uitpersen en erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout.
Peterselie in kopje fijnknippen.Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
Helften in lengte in heel dunne plakken snijden.
Besprenkelen met rest van citroensap.
Alfalfa over zes borden verdelen.
Plakjes rosbief en avocado afwisselend in waaiervorm erover uitspreiden.
Vinaigrette nogmaals goed kloppen en kappertjes erdoor roeren. Vinaigrette over rosbief sprenkelen.
Bestrooien peterselie. Peper erboven fijnmalen.

Reacties op Carpaccio van rosbief

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: